CK | Conductieve Keratoplastiek

Wat houdt een Conductieve Keratoplastiek (CK) oogbehandeling in?

Ooglaserbehandeling met Conductieve Keratoplastiek is een behandeling die in plaats van ooglasertechnieken, gebruik maakt van speciale radiogolven (warmtegolven) om het hoornvlies van het oog te herstellen. Door de verhitting van de radiogolven ontstaan er ringen in het hoornvlies die bolling van het hoornvlies als resultaat hebben. De vorm van het hoornvlies wordt veranderd, waarbij er circa 15% ingeleverd wordt op het gezichtvermogen op afstand, maar er circa 75% op vooruit wordt gegaan bij het dichtbij zien. Omdat er maar 1 oog wordt behandeld, stoort dit niet. Het behandelde oog wordt gebruikt voor lezen, het onbehandelde oog voor het op afstand zien. Dit wordt ook wel 'monovision' genoemd.

Voor wie is Conductieve Keratoplastiek (CK) geschikt?

CK is geschikt voor mensen die last hebben van leeftijdsgerelateerde verziendheid (presbyopie). Om dichtbij goed te kunnen zien hebben zij een leesbril nodig. CK wordt alleen toegepast bij mensen ouder dan 40 jaar met een oogafwijking tot +3 D.

Hoe verloopt een Conductieve Keratoplastiek (CK) behandeling?

Uw oog wordt plaatselijk verdoofd door middel van oogdruppels. De arts gebruikt een speciaal instrument met een zeer kleine antenne (dunner dan een mensenhaar) om in de randen van het hoornvlies enkele radiogolven aan te brengen. De gehele ingreep neemt maar een paar minuten in beslag en is pijnloos. Beschermende kapjes zijn niet nodig. Omdat ouderdomsverziendheid met het ouder worden kan toenemen, is herhaling van de CK-behandeling na jaren soms nodig.

Herstel na de Conductieve Keratoplastiek (CK) behandeling

Het herstel na het ondergaan van een CK behandeling is zeer snel. Tot 48 uur na de ingreep kunnen er kleine ongemakken optreden, zoals een jeukerig gevoel in het oog. Ongeveer een week na de behandeling is lezen zonder bril weer mogelijk.

Dit is een algemene beschrijving van het verloop van ogenen laseren met Conductieve Keratoplastiek (CK) behandeling. Uiteraard heeft elke oogkliniek zijn eigen procedures en richtlijnen.

Ooglaserbehandeling de Conductieve Keratoplastiek ooglaserbehandeling

"Ooglaserbehandeling, alles over de ooglaserbehandeling Conductieve Keratoplastiek"

disclaimer | privacy | © 2019 | ooglaserbehandeling.com | sitemap